Zwembad Oudesluis

Sinds de beginjaren 80 toen het niet goed ging met de projectontwikkelaar op het Zijper Eilant, moest de Gemeente Zijpe contractueel de ijsbaan overnemen. Prettige bijkomstigheid was dat er in het midden van de ijsbaan een nieuw zwembad lag! De ijsbaan werd door de Gemeente Zijpe overgenomen, maar het was onzeker wat er nu met dit mooie zwembad ging gebeuren. Alles zat er in, op en aan en het was splinternieuw (bouwjaar 1980)! Wat nu??

Algemeen Dorpsbelang stak de koppen bij elkaar en stroopte de mouwen op. Dit moesten we zelf maar aanpakken, anders komt er niets van! Zo gezegd zo gedaan, een beetje chloor, een snufje zoutzuur en ja hoor, veel zwemplezier!

I.v.m. nieuwe wetten m.b.t. zwembaden is het bad al een paar keer flink onder handen genomen. Met behulp van een goede communicatie met de Gemeente Zijpe en met veel zelfwerkzaamheid slagen we erin het zwembad up to date te houden.

Zeker na de laatste grote renovatie in 2002 waarbij het zwembad geheel werd betegeld en wij als bestuur en vrijwilligers de rest verzorgden, is het een plaatje geworden. Maar eerst moest er veel werk worden verzet:

In het zwembad

En eromheen

Pompen enz.

Toen het werk af was werd het zwembad dan ook trots heropend door Burgemeester Mevrouw Anja van Apeldoorn, tezamen met wethouder mevr. Tineke Schilder, mede omdat de laatste zich zeer voor deze renovatie enorm had ingezet. Wij zijn haar daar nog steeds dankbaar voor!

Kinderen wachten in spanning op de opening voor de door hun zelf geschilderde muur! Ieder heeft zijn eigen visje gemaakt!

 In machine kamer

Veel zwemplezier voor jong en…..    

Het zwembad in Oudesluis is geopend van half mei t/m half september. Het zwembad is alleen toegankelijk voor leden.


U kunt uiteraard lid worden. Zo hebben wij voor onze leden:


* Een gezinskaart (seizoen, maand of weekkaart)

* Eenpersoonskaart (seizoen, maand of weekkaart)

  1. *Dagkaarten worden niet verkocht!


Voor inlichtingen m.b.t. zwemkaarten kunt U contact opnemen met Dhr. F.E. Onken

0224 223385


Let op:  In het zwembad is geen toezicht, Zwemmen gebeurt op eigen risico!!!

Heropening Zwembad door Burgemeester Mevr. Anja van

Apeldoorn en Wethouder Mevr. Tineke Schilder                        

Een tevreden voorzitter Piet Slik geflankeerd

door Burgemeester (links) en wethouder (rechts)

en oudere jongere!!